Serbian English French German Greek Italian Russian Swedish

Pas u autu i na putovanju

Pas u autu Pas u autu
  • ne ostavljajte psa na parkinzima u zatvorenim kolima za vreme letnjih žega, a i onda kada su temperature najpovoljnije, psu bi trebalo uvek ostaviti prozor malo otvoren da ima svežeg vazduha. Ako ga vodite na duže putovanje mesto mu je na sedištu pozadi a nikako u gepeku. Jedno neprijatno putovanje, puno straha, buke, mraka i zagušljivosti može kod psa da prouzrokuje traumu sa trajnim štetnim posledicama. Ponesite za njega vodu i napravite pauzu, prošetajte ga i dajte mu priliku da obavi nuždu;
  • ako idete na duži put a nemate mogućnosti da povedete psa, nastojte da ga poverite na čuvanje pouzdanoj osobi koja voli životinje, najbolje nekom koga pas već poznaje i gde će se osećati sigurno.
  • Pansione za pse olakšavaju odlazak na put. Prilikom ostavljanja psa u nepoznatom smeštaju ostavite i neku poznatu stvar,, istu hranu i sl. , gledajte da što manje navika menjate. Naravno, sve ovo ne treba da se kosi sa uslovima pansiona.
  • putovanje sa psom isto je moguće. Većina pansiona, motela i hotela rado primaju lepo vaspitane kućne ljubimce, sa ili bez dodatne neknade. Naravno, za takvo putovanje potrebno je da imate određenu dokumentaciju blagovremeno pripremljenu. Za sve informacije se obratite ambasadi zemlje u koju planirate put i sa njihovim zahtevom obratite se svom veterinaru, koji je u većini slučajeva ovlašćen da izda papire.

 

 

  • Ocenite ovaj članak
    (6 glasova)
  • Pročitano 1548 puta

nazad na vrh

Oglasi, kućni ljubimci

Ko je na mreži: 56 gostiju i nema prijavljenih članova

Odgajivacnice  pasa

Online magazin za one koji vole prirodu