Serbian English French German Greek Italian Russian Swedish

Dobroćudni div - Hulk

Porodica Grenan ne bi mogla da zamisli život bez Hulka Porodica Grenan ne bi mogla da zamisli život bez Hulka

Hulk, za koga se veruje da je najveći živi pitbul na svetu, ima 17 meseci i 80 kilograma, a ovo ime mu upravo zbog toga tako dobro pristaje. Njegovi ponosni vlasnici, Marlon i Lisa Grenan iz Nju Hempšira, kažu da u svog ljubimca imaju stopostotno poverenje kada ga ostavljaju u društvu sa svojim trogodišnjim sinom Džordanom.

Uprkos široko rasprostranjenim predrasudama koje vladaju za ovu rasu, mali Džordan se sa puno ljubavi igra sa Hulkom, pa čak ga i jaše kao ponija. Iako su pitbulovi i zvanično etiketirani kao „opasna rasa” u Britaniji, gospodin Grenan ističe da su ovi psi vrlo brižni i pitomi, zbog čega su idealni za porodice sa malom decom.

 

Najveći živi pitbul na svetu


- Pitovi su vrlo nežni, zbog čega ih nazivaju i „dadiljama” jer se odlično snalaze u društvu dece. Ne mislim da je neodogovorno imati decu i pitbula kao kućnog ljubimca. To je pas, kao i svaki drugi – ističe gospodin Grenan.

Prema njegovim rečima, svaka rasa može biti opasna i ugrožavati ukućane, ukoliko se ne vaspita na pravi način. Ipak, priznaje i da bi Hulk mogao nekoga da ubije, ukoliko bi se našao u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu. I to u roku od par sekundi.

Verni pas Grenanovih je gotovo tri puta veći od prosečnog američkog pitbul terijera, a kako je još uvek „samo beba”, postoji mogućnost da će nastaviti da raste.

Svakog dana, Hulk dobija posebno pripremljenje proteinske obroke, obogaćene vitaminima. Samo za ručak, ovaj dobroćudni džin pojede oko dva kilograma govedine.

Marlon Grenan, bivši bokser, otvorio je odgajivačnicu pasa pre deset godina. Danas imju više rasa, nekoliko desetina pitbulova, ali i jednu čivavu.

Pse dresiraju posebno obučeni profesionalci, a Grenan ističe da je posao kojim se bavi njegova porodica veoma važan.

 

  • Ocenite ovaj članak
    (6 glasova)
  • Pročitano 1928 puta

Video

nazad na vrh

Oglasi, kućni ljubimci

Ko je na mreži: 39 gostiju i nema prijavljenih članova

Online magazin za one koji vole prirodu